Anna Olson

Marynowane zielone pomidory


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Marynowane zielone pomidory
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki zielonych pomidorów

pokrojonych na cząstki

1½ szklanki białego octu winnego

1 szklanka wody

½ szklanki cukru

1 cebula

pokrojona w plasterki

4 ząbki czosnku

pokrojone w plasterki

1 łyżka nasion gorczycy

1 łyżka soli

6 ziaren czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Włóż pomidory do słoików. Pozostałe składniki zagotuj i zalej pomidory płynem z przyprawami. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki. Marynowane pomidory można przechowywać do 3 miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Marmolada pomarańczowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Powidła śliwkowe
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ogórki kiszone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Marynowany czosnek
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.