Anna Olson

Marynowane zielone pomidory


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Marynowane zielone pomidory
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki zielonych pomidorów

pokrojonych na cząstki

1½ szklanki białego octu winnego

1 szklanka wody

½ szklanki cukru

1 cebula

pokrojona w plasterki

4 ząbki czosnku

pokrojone w plasterki

1 łyżka nasion gorczycy

1 łyżka soli

6 ziaren czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Włóż pomidory do słoików. Pozostałe składniki zagotuj i zalej pomidory płynem z przyprawami. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki. Marynowane pomidory można przechowywać do 3 miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Dżem marchewkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Pomarańcze w syropie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kandyzowana skórka pomarańczy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Powidła śliwkowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kim chi
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia koreańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.