Marynowane cebule vidalia i czerwone

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Marynowane cebule vidalia i czerwone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki nasion kolendry

1 łyżka nasion gorczycy

¾ szklanki wody

3 szklanki białego octu balsamicznego

6 łyżek soli gruboziarnistej

6 łyżek cukru

2 cebule vidalia, obrane i pokrojone w cienkie plasterki

2 czerwone cebule, obrane i pokrojone w cienkie plasterki

3 świeże liście laurowe

3 gałązki świeżego tymianku

Przygotowanie:

Umyj dwulitrowy słoik z pokrywką gorącą wodą z mydłem i dokładnie opłucz. Na małej patelni na średnim ogniu podgrzej kolendrę przez 2 minuty aż do uzyskania aromatu. Dodaj nasiona gorczycy i smaż przez 30-60 sekund. Odstaw do ostygnięcia.

W małym rondelku wymieszaj wodę, ocet, sól i cukier. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż do rozpuszczenia cukru i soli. Dodaj usmażoną kolendrę i gorczycę i zdejmij rondelek z ognia.

Napełnij słoik do połowy plasterkami cebuli. Dodaj liście laurowe i tymianek. Przykryj pozostałymi kawałkami cebuli, dociskając spodem czystej łyżki. Zostaw 2 cm wolnej przestrzeni pod pokrywką. Zalej zawartość gorącą wodą z rondelka, pozostawiając 1 cm przestrzeni pod pokrywką. Zakręć słoik i pozostaw do wystygnięcia. Przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu tygodnia.

powrót

Podobne przepisy

Dżem marchewkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Marmolada pomarańczowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory
Marynowany czosnek
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.