Marynowana pierś z kurczaka

Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

Marynowana pierś z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pierś z kurczaka

200 g jogurtu (duży jogurt)

6 łyżek stołowych sosu sojowego

szczypta curry

2 ząbki czosnku

szczypta pieprzu Cayenne

1 mała marchew

¼ małego selera

20 g pora

20 g groszku cukrowego

1 czuszka

½ pęczka kolendry

1 cytryna

2 tortille

 

Przygotowanie:

Oczyścić kurczaka z błon, dodać jogurt, curry, pieprz Cayenne, sól, starty czosnek, połowę sosu sojowego. Wszystko wymieszać i pozostawić mięso w takiej marynacie na noc. Następnie upiec, razem z marynatą, w 180 stopniach ok. 20 min aż kurczak będzie miękki i soczysty. Wszystkie warzywa pokroić w cienkie paski. Podsmażyć je na oliwie z oliwek z czuszką, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz resztą sosu sojowego i posiekaną kolendrą. Pokrojone mięso położyć na warzywach. Podawać z ciepłą tortillą.

powrót

skomentuj przepis

Grzelak

postów: 6

30.10.2015 14:30

CYTUJ

mniam

grzaneczka

postów: 7

04.09.2015 11:13

CYTUJ

super, kurczak wyszedł bardzo soczyście i oczywiście smacznie. :D

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.