Gosia  Molska

Marynowana pierś kaczki na radicchio


Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

Marynowana pierś kaczki na radicchio
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pierś kacza

4 łyżki miodu

3 pomarańcze

2 limonki

2 ząbki czosnku

główka radichio

ocet balsamiczny figowy

oliwa extra virgin

 

Przygotowanie:

Piersi kaczki naciąć od strony skóry, posolić i popieprzyć. Podsmażyć przez chwilę na patelni grillowej. Po zdjęciu z patelni, posmarować miodem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut. Przygotować marynatę. Do miski wcisnąć sok z owoców, dodać drobno posiekany czosnek. Po upieczeniu, kaczkę pokroić w plastry i jeszcze mocno ciepłą zostawić w marynacie do ostygnięcia. Z radichio usunąć gorzki głąb. Przygotować sos vinegret z balsamico, oliwy i łyżki miodu. Polać sosem radichio, ułożyć plastry kaczki, podawać.

powrót

Podobne przepisy

Pascha naszej mamy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.