James  Martin

Marynowana mozzarella


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Marynowana mozzarella
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ząbek czosnku

świeża bazylia

świeże oregano

250 ml śmietany

1 łyżeczka oliwy z oliwek

sól

czarny pieprz

3-4 kulki mozzarelli podzielone na kawałki

 

 

Przygotowanie:


Czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki i posiekane zioła dodajemy do śmietany. Wlewamy łyżeczkę oliwy, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Zalewamy tą marynatą kawałki mozzarelli, delikatnie mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Sałatka Cebulę kroimy w cieniutkie plasterki, łączymy w misce z listkami szpinaku, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą i octem balsamicznym. Mieszamy i układamy sałatkę na marynowanej mozzarelli.

powrót

Podobne przepisy

Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka grecka
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sałatka z tuńczyka i białej fasoli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kapusta w czerwonym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wietnamska sałatka z kurczaka
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.