Anna Olson

Marynowana czerwona cebula


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Marynowana czerwona cebula
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki czerwonej cebuli

pokrojonej w plasterki

1/3 szklanki cukru

1/3 szklanki miodu

1 szklanka wytrawnego białego wina

¼ szklanki soku z cytryny

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Uduś wszystkie składniki w garnku bez pokrywki, na średnim ogniu, aż cebula zmięknie a płyn odparuje. Marynowaną, czerwoną cebulę można przechować w lodówce do 6 tygodni.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni
Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Masła smakowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.