Marynata cytrynowa

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Marynata cytrynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 cytryny

½ filiżanki oleju

1 łyżeczka suszonej cebuli w proszku

1 łyżeczka natki pietruszki

1 łyżeczka suszonego czosnku w proszku

1 łyżeczka oregano (niekoniecznie)

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Pokrój cytryny na ćwiartki i wyciśnij tak, żeby otrzymać jak najwięcej soku. Wymieszaj sok z cytryn z olejem, suszoną cebulą w proszku i czosnkiem w proszku, natką pietruszki i solą. Posmaruj marynatą szaszłyki przed grillowaniem.

powrót

Podobne przepisy

Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.