Annabel  Langbein

Marokańskie jajka


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Marokańskie jajka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

marokański sos pomidorowy

4 duże garści świeżego szpinaku

jajka (2 na osobę)

kilka łyżek greckiego jogurtu

dukkah



Przygotowanie:

Sos podgrzać na dużej patelni. Dodać szpinak i dusić, aż zwiędnie. W masie zrobić wgłębienia na jajka. Wlać w nie jajka wbijając je najpierw pojedynczo do miseczki. Kiedy się zetną, udekorować wierzch kopczykami jogurtu i posypać dukkah.





@Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.