Antony Worrall Thompson

Marokańska pasta z migdałów i miodu


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Marokańska pasta z migdałów i miodu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g obranych migdałów

lekko podprażonych w piekarniku

2 łyżki oleju z orzechów włoskich (można dodać więcej

jeśli pasta będzie za gęsta)

2 łyżki miodu

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać cienką warstewkę oliwy. Przechowywać w lodówce. Po każdym użyciu uzupełnić oliwę. Amalou można jeść ze świeżym, płaskim chlebem (np. chlebkiem pitta) albo z tostami.

powrót

Podobne przepisy

Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Gotowane żołędzie
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.