Marmurki orzechowo-kawowe

Marmurki orzechowo-kawowe
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
10

Składniki:

  • 1½ szklanki wyłuskanych orzechów laskowych lub innych
  • 375 g białej czekolady
  • 375 g doskonałej jakości
  • gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki drobno zmielonej kawy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Blachę lub płytką brytfannę o wymiarach 35x25 cm wyłóż pergaminem. Orzechy praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 12-15 min aż poczujesz ich przyjemny zapach. Wystudź, wyrzuć na ścierkę i wytrzyj suche łuski. Wysyp na blachę w dwóch rzędach. Włóż białą czekoladę do miski ustawionej nad garnkiem z wrzątkiem. Roztop. Tak samo roztop w drugiej misce gorzką czekoladę. Na, orzechy wyłożone na blasze wylej białą czekoladę. Do gorzkiej wsyp zmieloną kawę, wylej między rzędy orzechów. Nożem połącz oba rodzaje czekolady, aby powstał marmurkowy wzór. Wstaw do lodówki, aż się zetnie. Pokrój lub połam na porcje. Podawaj do kawy albo świeżych owoców.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA