Marchewka z curry i migdałami

Marchewka z curry i migdałami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 2 szklanki mrożonej marchewki baby
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • garść migdałów bez skórki
  • curry
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • świeża kolendra

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchewki obsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać sok pomarańczowy i gotować, aż marchewki zmiękną, a sok odparuje. Dodać curry, migdały, cukier, sól i pieprz do smaku. Podawać ze świeżą kolendrą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA