Agnieszka Kręglicka

Marchewka z curry i migdałami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki

Marchewka z curry i migdałami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki mrożonej marchewki baby

3 łyżki masła

1/2 szklanki soku pomarańczowego

garść migdałów bez skórki

curry

cukier

sól

pieprz

świeża kolendra

 

Przygotowanie:

Marchewki obsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać sok pomarańczowy i gotować, aż marchewki zmiękną, a sok odparuje. Dodać curry, migdały, cukier, sól i pieprz do smaku. Podawać ze świeżą kolendrą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.