Anna Olson

Mango z imbirem na gorąco ii


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Mango z imbirem na gorąco ii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Lody cytrusowe

4 szklanki dobrych lodów waniliowych

2 łyżki miodu

1 łyżka świeżo startego imbiru

1 łyżeczka startej skórki cytrynowej

1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej



Mango

2 ½ szklanki świeżych pokrojonych w plasterki owoców mango (2 większe lub 3 mniejsze)

2 łyżki masła

¼ szklanki cukru

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka świeżo startego imbiru

1 łyżeczka startej skórki cytrynowej

mielony cynamon i listki świeżej mięty do przybrania



Przygotować lody cytrusowe

Odstawić lody na 15 min. w temperaturze pokojowej, żeby zmiękły, a następnie wymieszać z miodem, imbirem oraz skórką cytrynową i pomarańczową. Ponownie zamrozić przed podaniem.



Przygotować mango

Zemleć na puree ¼ szklanki pokrojonych mango i odstawić. Na patelni roztopić na średnim ogniu masło z cukrem. Dodać pozostałe kawałki mango, sok cytrynowy, imbir i skórkę z cytryny. Gdy się zagrzeje, dodać puree z mango. Nałożyć do miseczek lody oraz mango, posypać cynamonem i przybrać listkami świeżej mięty.



© Anna Olson

powrót

Podobne przepisy

Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl z owoców leśnych
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.