Małże zapiekane pod ciastem francuskim

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe

Małże zapiekane pod ciastem francuskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg świeżych vongole lub innych małży

pól cebuli drobno posiekanej

kawałek seler naciowego posiekanego w talarki

1 ząbek czosnku

kawałek posiekanej pietruszki

puszka 440 ml pomidorów w kawałkach

50 ml oliwy z oliwek

pęczek natki pietruszki

kilka gałązek tymianku

kilka gałązek rozmarynu

ciasto francuskie

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie przesmaż warzywa i dodaj pomidory. Chwilę duś i dorzuć posiekane zioła, dopraw. Sos przełóż do brytfanki lub żaroodpornego pojemnika i wsyp małże. Całość przykryj ciastem i piecz w 190 stopni C około 25 min.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.