Ainsley Harriot

Małże z cykorią i serem roquefort


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Małże z cykorią i serem roquefort
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeże małże

liście cykorii

oliwa do smażenia

łyżeczka oleju z orzechów włoskich

limonka

szczypiorek

odrobina sera roquefort

 

 

Przygotowanie:


Małże wyjąć ze skorupek i obsmażyć na złoto na patelni. Oliwę, olej z orzechów włoskich i sok z limonki roztrzepać na emulsję, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach układać liście cykorii. Na nich umieścić małże, skropić sosem. Posypać kawałkami szczypiorku i kilkoma grudkami sera.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Małże w białym winie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.