Ainsley Harriot

Małże z cykorią i serem roquefort


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Małże z cykorią i serem roquefort
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeże małże

liście cykorii

oliwa do smażenia

łyżeczka oleju z orzechów włoskich

limonka

szczypiorek

odrobina sera roquefort

 

 

Przygotowanie:


Małże wyjąć ze skorupek i obsmażyć na złoto na patelni. Oliwę, olej z orzechów włoskich i sok z limonki roztrzepać na emulsję, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach układać liście cykorii. Na nich umieścić małże, skropić sosem. Posypać kawałkami szczypiorku i kilkoma grudkami sera.

powrót

Podobne przepisy

Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.