Malinowy pain perdu

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Malinowy pain perdu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mała chałka pokrojona na 8 kawałków

2 jajka

łyżka cukru pudru

laska wanilii

100 ml śmietany kremówki

maliny

masło do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w misce jajka, cukier puder i śmietanę. Dodaj do mikstury nasiona wanilii. Namocz wszystkie kawałki bułki. Rozgrzej masło na patelni aż się spieni. Usmaż chałkę. Powinna się zrobić brązowa i chrupiąca z wierzchu. Nałóż po dwa kawałki na talerz i posyp świeżymi malinami.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zabaione z owocami leśnymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ananasowa pagoda
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany z toffi z pistacjami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.