Rick Stein

Małe rybki smażone na głębokim oleju


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Małe rybki smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

małe rybki np. ‘whitebait’

mąka

sól

pieprz cayenne

kolendra

kmin rzymski

kurkuma

limona

 

 

Przygotowanie:


W misce wymieszać mąkę, sól, pieprz cayenne, kolendrę, kmin rzymski i kurkumę. Do tego wrzucić rybki i dokładnie obtoczyć. Następnie smażyć je w głębokim oleju przez około 3-4 minuty. Na koniec skropić sokiem z limony, jeść w całości.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w papilotach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.