Laura Calder

Makaron z serem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Makaron z serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g makaronu

500 ml gorącego sosu beszamelowego

50 g startego grujera lub cheddara

sól i pieprz

3 łyżki bułki tartej

3 łyżki tartego parmezanu

 

Przygotowanie:


Ugotuj i odcedź makaron. Wymieszaj starty ser z ciepłym beszamelem. Wrzuć makaron. Dopraw solą i pieprzem. Danie jest już gotowe do spożycia. Można je też wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać bułką tartą i parmezanem i piec 15 min w temperaturze 220°C, aż wierzch stanie się złoty i chrupiący.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.