Makaron z serem pleśniowym

Makaron z serem pleśniowym
Oceń przepis:
123 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 500 g makaronu (może być makaron typu linguini)
  • 250 g sera pleśniowego (na przykład d’Auvergne or Roquefort)
  • 125 ml gęstej śmietany
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj wodę na makaron. Do rondla wrzuć ser i wlej śmietanę, rozpuść. Dopraw pieprzem. W tym czasie gotuj makaron, aż będzie al dente. Odcedź makaron i polej go sosem. Przełóż do miski. Posyp pietruszką i kawałkami sera pleśniowego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA