Laura Calder

Makaron z serem pleśniowym

Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Makaron z serem pleśniowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g makaronu (może być makaron typu linguini)
250 g sera pleśniowego (na przykład d’Auvergne or Roquefort)
125 ml gęstej śmietany
pieprz

Przygotowanie:

Zagotuj wodę na makaron. Do rondla wrzuć ser i wlej śmietanę, rozpuść. Dopraw pieprzem. W tym czasie gotuj makaron, aż będzie al dente. Odcedź makaron i polej go sosem. Przełóż do miski. Posyp pietruszką i kawałkami sera pleśniowego.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.