Laura Calder

Makaron z serem pleśniowym


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Makaron z serem pleśniowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g makaronu (może być makaron typu linguini)

250 g sera pleśniowego (na przykład d’Auvergne or Roquefort)

125 ml gęstej śmietany

pieprz

 

Przygotowanie:

Zagotuj wodę na makaron. Do rondla wrzuć ser i wlej śmietanę, rozpuść. Dopraw pieprzem. W tym czasie gotuj makaron, aż będzie al dente. Odcedź makaron i polej go sosem. Przełóż do miski. Posyp pietruszką i kawałkami sera pleśniowego.

powrót

Expression #2 of ORDER BY clause is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kuchnia.ptyp.weight' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS p.*, IF(LENGTH(p.foto_big),1,0) is_foto, 
      cyfraplus.tvbase.tyt AS program_tytul,
      trud.nazwa AS trudnosc_text,
      p_prowadzacy.imie AS prowadzacy_imie, p_prowadzacy.nazwisko AS prowadzacy_nazwisko, p_prowadzacy.foto AS prowadzacy_foto, p_prowadzacy.id AS prowadzacy_id

     FROM p_przepisy p 
      LEFT JOIN n_typ_dania typ ON typ.id_przepis = p.id 
      LEFT JOIN p_typ_dania ptyp ON ptyp.id = typ.id_typ_dania
      LEFT JOIN n_kuchnia_regionalna kuch ON kuch.id_przepis = p.id 
      LEFT JOIN p_kuchnia_regionalna pkuch ON pkuch.id = kuch.id_kuchnia_reg 
      LEFT JOIN p_stopien_trudnosci trud ON (p.trudnosc = trud.id)
      LEFT JOIN p_prowadzacy ON p.id_autor = p_prowadzacy.id
      LEFT JOIN cyfraplus.tvbase ON p.tvbase = cyfraplus.tvbase.id
      
      WHERE 1=1  AND data_start <= NOW()  AND (typ.id_typ_dania in (7) OR kuch.id_kuchnia_reg in (18) OR p.tvbase = 31720) 

      GROUP BY p.id 
        HAVING `is_foto` = 1
       ORDER BY is_foto DESC, rand()+ptyp.weight+pkuch.weight desc  LIMIT 0, 6

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.