Grzegorz  Łapanowski

Makaron z rakami a la Ćwierczakiewiczowa


Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 8163

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 porcje makaronu domowego

cebula

3 ząbki czosnku

8 pomidorków cherry w różnych kolorach

½ pęczka szczypiorku

oliwa

1 łyżka masła

150 g szyjek rakowych

 

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, pomidory kroimy na połówki, a większe na ćwiartki. Szczypior siekamy. Nas patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła, dodajemy cebulę i szczyptę soli. Jak cebula lekko się skarmelizuje na patelnię dodajemy czosnek, szyjki rakowe, pomidorki i szczypior. Dodajemy makaron, przyprawiamy pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.