Grzegorz  Łapanowski

Makaron z rakami a la Ćwierczakiewiczowa


Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 8043

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 porcje makaronu domowego

cebula

3 ząbki czosnku

8 pomidorków cherry w różnych kolorach

½ pęczka szczypiorku

oliwa

1 łyżka masła

150 g szyjek rakowych

 

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, pomidory kroimy na połówki, a większe na ćwiartki. Szczypior siekamy. Nas patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła, dodajemy cebulę i szczyptę soli. Jak cebula lekko się skarmelizuje na patelnię dodajemy czosnek, szyjki rakowe, pomidorki i szczypior. Dodajemy makaron, przyprawiamy pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Kluski z bryndzy z sosem warzywnym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Karczochy z makaronem penne
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti carbonara
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Makaron fusilli z młodym szpinakiem, pomidorami i cielęciną
Przepis z programu Spalony? (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
Wiosenny makaron garganelli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.