Donna Hay

Makaron z pomidorami


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Makaron z pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g spaghetti

300 g pomidorków koktajlowych

2 cukinie

skrawane obieraczką do warzyw

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka oliwy

1 zmiażdżony ząbek czosnku

⅓ szklanki liści bazylii

⅓ szklanki liści mięty

sól morska i grubo mielony czarny pieprz

1 mozzarella z mleka bawoła

połamana na kawałki

 

Przygotowanie:

Makaron gotować al dente w osolonym wrzątku, ok. 8-10 minut. Ostrym nożem naciąć pomidory. Rozdzielić na pół, wycisnąć gniazda nasienne. Makaron wymieszać z pomidorami, cukinią, sokiem z cytryny, oliwą, czosnkiem, bazylią i miętą. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na talerze. Przybrać kawałkami mozzarelli i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Lasagne z rosołem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z trzema serami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Aglio olio e peperoncino
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.