Łukasz Łuczaj

Makaron z orlicy


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski

Makaron z orlicy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g makaronu z orlicy - wodę zagotować, wrzucić makaron, gotować 5 minut, odstawić, zostawić jeszcze na 5 minut, odsączyć

100 g pieprznika trąbkowego lub żółtnonogiego

100 g owoców niecierpka

pieprz seczuański

imbir ok. 0,5 cm

olej

czosnek 3 ząbki

Przygotowanie:

Czosnek i imbir obrać i posiekać. W woku rozgrzać 50 ml oleju, kiedy zacznie dymić wrzucić łyżkę piperzu seczuańskiego. Czosnek i imbir, zamieszać, wrzucić grzyby i owoce niecierpka, intensywnie mieszajać smażyć jeszcze ok. 1-2 min. Wrzucić makaron, wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Kluski z bryndzy z sosem warzywnym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Domowe cannelloni z pastą  fasolową
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Makaron z sosem orzechowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z serem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Makaron z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.