Makaron z marchwi z pesto z suszonych pomidorów

Makaron z marchwi
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 3 marchewki
  • Pesto:
  • 3 garści pomidorów suszonych w oliwie z oliwek
  • garść migdałów
  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
  • ¾ szklanki ugotowanej fasoli adzuki
  • sól do smaku
  • w wersji bardziej sycącej dodaj jeszcze ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki na pesto zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i syropem klonowym lub miodem do smaku. Umyj i obierz marchewki. Za pomocą tarki obrotowej lub obieraka do warzyw przemień marchew w miskę spaghetti lub tagliatelle. Podawaj surową lub podgotowaną na parze, wymieszaną z pomidorowym pesto, posypaną fasolą adzuki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA