Makaron z jarzynami na dziko

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Makaron z jarzynami na dziko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron vermicelli

pieczarki

3 rodzaje grzybów suszonych

fasolka szparagowa

pół kapusty

marchewka

2 łyżki oleju

pół łyżeczki cukru

pół łyżeczki pieprzu

szczypta soli

2 łyżki sosu sojowego

pół szklanki wody

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki pokroić, suszone grzyby namoczyć w wodzie, wywar odlać. Pokroić ser sojowy, fasolkę szparagową, pół kapusty i marchewkę. Namoczyć makaron w zimnej wodzie. Na patelnię wlać olej i wrzucić grzyby. Usmażyć na dużym ogniu. Dodać jarzyny i ser sojowy, przyprawić cukrem, pieprzem i solą. Dolać sos sojowy i wywar z grzybów. Wrzucić makaron i wymieszać. Przybrać kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Sajgonki
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Warzywa gotowane w glinianym garnku
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Puszysty omlet ze szpinakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.01) penne alla vesuviana
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.