Makaron z jarzynami na dziko

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Makaron z jarzynami na dziko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron vermicelli

pieczarki

3 rodzaje grzybów suszonych

fasolka szparagowa

pół kapusty

marchewka

2 łyżki oleju

pół łyżeczki cukru

pół łyżeczki pieprzu

szczypta soli

2 łyżki sosu sojowego

pół szklanki wody

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki pokroić, suszone grzyby namoczyć w wodzie, wywar odlać. Pokroić ser sojowy, fasolkę szparagową, pół kapusty i marchewkę. Namoczyć makaron w zimnej wodzie. Na patelnię wlać olej i wrzucić grzyby. Usmażyć na dużym ogniu. Dodać jarzyny i ser sojowy, przyprawić cukrem, pieprzem i solą. Dolać sos sojowy i wywar z grzybów. Wrzucić makaron i wymieszać. Przybrać kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z listkami rzepy i aromatycznym pesto
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Farfalle ze śmietaną i grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Trofie z pesto i sardelami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Studencka zapiekanka z makaronem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Łazanki z młodą kapustą i boczkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Makaron z sosem pomidorowym i krewetkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.