Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem

Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g makaronu jajecznego wstążki

50 g masła

1 mała cebula

pokrojona w drobną kostkę

1½ szklanki mrożonego zielonego groszku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj makaron we wrzątku, odsącz i odstaw na bok. W dużym garnku roztop masło na średnim ogniu i podgrzej, aż przestanie się pienić. Podsmaż cebulę na maśle przez 5 minut, aż się zrumieni, a masło zacznie orzechowo pachnieć. Dodaj makaron oraz zielony groszek, zmniejsz płomień, starannie wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.