Makaron z dyni z sosem pomidorowym

Makaron z dyni z sosem pomidorowym
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dynię piecz w całości przez około godzinę w temperaturze 175°C. Po upieczeniu przekrój dynię na pół, wydrąż pestki, wyjmij delikatnie widelcem makaronowe wnętrze dyni.
Przecier pomidorowy wymieszaj z ziołami i zagotuj. Dodaj odrobinę oliwy oraz przyprawy do smaku. Polej makaron dyniowy sosem. Gotowe danie możesz zapiec w piekarniku z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA