Makaron z cielęciną

Makaron z cielęciną
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 400 g cielęciny
  • oliwa z oliwek
  • 100 g suszonych prawdziwków
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g pieczarek
  • 150 ml białego wina
  • 1400 g pomidorów z puszki
  • 200 ml bulionu wołowego
  • tymianek
  • pieprz i sól
  • liść laurowy
  • 200 g sera pecorino
  • 200 g makaronu
  • pół filiżanki natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Prawdziwki moczymy w odrobinie ciepłej wody, n

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA