Tomasz Jakubiak

Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

odsłon: 141

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

opakowanie makaronu spaghetti

½ szkl. kaparów

10 szt. kiszonych pomidorków

oliwa do smażenia

mała garść świeżych liści bazylii

mała pikantna kiełbasa, np. chorizo

3 ząbki czosnku

4 kromki chleba żytniego

1 szt. sera buratta lub mozzarelli

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć kapary, plastry kiełbasy oraz całe ząbki czosnku. Smaż, aż składniki będą chrupiące.
Dodaj liście bazylii oraz porwany chleb. Dodaj więcej oliwy i dorzuć ugotowany makaron. Tuż przed podaniem dodaj porwaną burattę i pokrojone pomidorki.
Całość możesz posypać startym twardym owczym serem. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Spaghetti carbonara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z prawdziwkami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Pasta fresca z domowym pesto
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski z bryndzy z sosem warzywnym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.