Makaron soba

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Makaron soba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pół paczki makaronu soba

200 g miękkiego tofu

100 g świeżych grzybów shiitake

3 posiekane dymki

pół filiżanki posiekanej kolendry

3 łyżki uprażonego sezamu

3 łyżki prażonych szalotek

sól i pieprz

 

Sos:

3 łyżki oliwy

3 krople oleju sezamowego

3 łyżki octu ryżowego

3 łyżki mirin

3 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie:

Wymieszać składniki dressingu. Makaron ugotować do miękkości, odcedzić i przelać zimną wodą. Dodać połowę sosu i wymieszać. Rozdzielić na 4 porcje. Pozostałe składniki wymieszać w dużej misce. Skropić resztą sosu i przyprawić do smaku. Przełożyć na makaron.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z listkami rzepy i aromatycznym pesto
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z prawdziwkami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Lasagne z pieczonymi warzywami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rigatoni z kiełbasą i pomidorami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.