Makaron orkiszowy z tofu i broccolini

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

Makaron orkiszowy z tofu i broccolini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

paczka makaronu orkiszowego albo innego bezglutenowego

2 dymki

2 anchois

2 łyżki oliwy

2 rozgniecione ząbki czosnku

1-2 łyżeczki chili

filiżanka pokrojonego wędzonego tofu

pół pęczka broccolini

łyżka otartej skórki z cytryny

łyżka kaparów

pieprz

filiżanka mięty i natki pietruszki

oliwa i cząstki cytryny do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć na oliwie dymkę i anchois. Dodać czosnek, chili i tofu. Smażyć przez minutę i zdjąć patelnię z ognia. Zagotować wodę i zblanszować w niej broccolini. Zanurzyć je w zimnej wodzie, żeby przestały się gotować. W wodzie po broccolini ugotować makaron al dente. Broccolini podsmażyć ze skórką cytrynową i kaparami. Wszystkie składniki połączyć z ugotowanym makaronem. Posypać posiekanymi ziołami i pieprzem. Skropić oliwą i przybrać cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Linguine z krabem
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Makaron z curry i serem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
 Gnocchi z grzybami, żurawiną i ricottą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tagliatelle z cebulkami i oliwkami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti z sosem alla cerepiera
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kolorowe kluchowisko - Izabela Kulińska
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.