Łupacz w papilotach

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łupacz w papilotach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mrożony filet z łupacza (ok. 200g)

kilka plasterków cienko pokrojonej cukinii

szczypta chili w płatkach

świeża bazylia

1 łyżka masła

sól

pieprz

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Filet przekładamy na papier do pieczenia rozłożony na folii aluminiowej. Na rybie układamy plasterki cukinii. Doprawiamy płatkami chili, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy masło i świeżą bazylię. Następnie brzegi papieru razem z folią zwijamy razem tak, by uformować szczelną paczuszkę. Tak przygotowanego łupacza należy piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Tuż przed podaniem rybę należy skropić sokiem z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Zupa fińska z łososiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Dorsz w ziołowym jogurcie na duszonych warzywach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Żabnica w pieprzowych skorupkach
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.