Lucjan crudo, winegret z papryczki habañero i limonki

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Lucjan crudo, winegret z papryczki habañero i limonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

55g filetów lucjana, nadających się do sushi

1 pomidor dojrzewający na łodydze

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonek

1/2 łyżeczki tartej szalotki

1 papryczka habañero

fleur de Sel, do podania



Przygotowanie:

Usuń nasiona z pomidora. Miąższ zmiksuj blenderem albo w mikserze, przetrzyj przez gęste sito, zatrzymaj tylko płyn. 1 łyżkę płynu wymieszaj z sokiem z limonki oraz szalotką.



Podanie:

Ostrym nożem pokrój cienko rybę. Wymieszaj z marynatą. Podaj porcję wielkości kęsa w miseczce albo na chińskiej, porcelanowej łyżce. Udekoruj cienkim jak papier plasterkiem papryczki i Fleur de Sel.



© 2012 Vanessa Cantave

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Śledź w oleju
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażone nadziewane kwiaty cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Filety z halibuta z pieczonymi ziemniakami petera gordona
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.