Janella  Purcell

Loubia


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Loubia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżka mieszanki przypraw (2 łyżki kminu

łyżka kolendry

½ łyżki czarnego pieprzu

łyżka słodkiej papryki

łyżka imbiru)

2 garście fasolki szparagowej

puszka pomidorów

łyżka koncentratu pomidorowego

łyżeczka soli morskiej

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Przyprawy rozetrzeć w moździerzu. Mieszankę można przechowywać przez kilka miesięcy.
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Smażyć, aż cebula będzie miękka. Dodać fasolkę, pomidory i koncentrat. Wlać tyle wody, żeby fasolka była przykryta. Osolić. Gotować, aż fasola będzie miękka. Skropić oliwą. Podawać w temperaturze pokojowej.

Opracowano na podstawie programu „Żołądek czy rozsądek 2”

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.