Łososiowy dip z łamanym chlebem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Łososiowy dip z łamanym chlebem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka odsączonego przez noc jogurtu

1-2 rozgniecione ząbki czosnku

1 łyżeczka soli

szczypta białego pieprzu

1 łyżka czerwonego octu winnego

6 liści mięty

1 filiżanka łososia z puszki

4 kawałki zgrillowanego chleba górskiego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki poza łososiem i chlebem rozdrobnić w blenderze na gładką masę.
Odsączonego łososia rozdrobnić widelcem. Dodać 2 łyżki przygotowanego wcześniej sosu i wymieszać. Resztę sosu podać jako dip.
Serwować z kawałkami grillowanego chleba.

powrót

Podobne przepisy

Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.