Daria Ładocha

Łosoś zapiekany w sosie pomidorowo-paprykowym


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dobre dla dzieci

Łosoś zapiekany w sosie pomidorowo-paprykowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

700 g filetów z łososia, ze skórą, bez łusek

4 pomidory

2 czerwone papryki

1 czerwona cebula

2 ząbki czosnku

2 łyżki sosu sojowego

sok z 1 limonki

1 łyżka miodu

1 łyżeczka soli

pół łyżeczki pieprzu

szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Nastaw piekarnik na 200°C.
Obrany czosnek, cebulę, paprykę oraz pomidory wrzuć do blendera. Dodaj wszystkie przyprawy i zmiksuj na gładki sos.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos i ułóż w nim łososia skórą do góry tak, by wystawał ponad powierzchnię sosu.
Zapiekaj około 25 minut, aż skórka będzie chrupiąca.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.