Łosoś z ziemniakami i fasolką szparagową

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Łosoś z ziemniakami i fasolką szparagową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 ziemniaki pokrojone w kostkę

4 filety łososia

oliwa

2 filiżanki fasolki szparagowej

pół filiżanki prażonych, posiekanych migdałów

pół filiżanki liści bazylii

łyżeczka soku z cytryny

sól i biały pieprz

bazylia i cząstki cytryny do dekoracji

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Łososia usmażyć na oliwie. Fasolkę ugotować na parze, a następnie połączyć z migdałami i bazylią. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem.
Ziemniaki przełożyć na cztery talerze. Dodać fasolkę. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby. Przybrać bazylią i cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wędzony łupacz w sosie maślano-szczypiorkowym na szpinaku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Grillowane sardynki z koprem włoskim
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.