Rick Stein

Łosoś z wody z młodymi ziemniakami i ogórkiem z miętą


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Łosoś z wody z młodymi ziemniakami i ogórkiem z miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łosoś

młode ziemniaki

majonez

świeży ogórek

świeża mięta

marchew

cebula

seler naciowy

liście laurowe

pieprz ziarnisty

sól

biały ocet winny

 

 

Przygotowanie:


Ugotować rybę w wywarze z warzyw doprawionym solą, ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i octem winnym. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z kilkoma gałązkami mięty. Obrany ogórek pokroić w cienkie plastry, posolić, zmieszać z posiekaną miętą i octem winnym. Filetować łososia. Podawać z sałatką z ogórka, ziemniakami i majonezem.

powrót

Podobne przepisy

Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Tażin z ryby
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Ryba rashad
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Dorada w soli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Faszerowane sardele po rybacku z puree z cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.