Rick Stein

Łosoś z wody z młodymi ziemniakami i ogórkiem z miętą


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Łosoś z wody z młodymi ziemniakami i ogórkiem z miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łosoś

młode ziemniaki

majonez

świeży ogórek

świeża mięta

marchew

cebula

seler naciowy

liście laurowe

pieprz ziarnisty

sól

biały ocet winny

 

 

Przygotowanie:


Ugotować rybę w wywarze z warzyw doprawionym solą, ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i octem winnym. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z kilkoma gałązkami mięty. Obrany ogórek pokroić w cienkie plastry, posolić, zmieszać z posiekaną miętą i octem winnym. Filetować łososia. Podawać z sałatką z ogórka, ziemniakami i majonezem.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska
Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka z suszonego dorsza
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba z pomidorami i tapenadą z zielonych oliwek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sardynki z szarmulą w chrupiącej, pikantnej otoczce
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.