Curtis Stone

Łosoś z suchej marynaty i bliny z mulami z crème fraiche i kawiorem z łososia


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Łosoś z suchej marynaty i bliny z mulami z crème fraiche i kawiorem z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

Przygotowanie:


Łosoś
Usuń ości z łososia. Natrzyj mięso wanilią, koperkiem i wódką. Wymieszaj cukier z solą i obłóż rybę mieszanką. Upewnij się czy wszystkie strony filetu są dokładnie pokryte. Całość włóż na dwa dni do lodówki, lekko obciąż. Kiedy łosoś się zamarynuje będzie jędrny i nabierze intensywnego koloru.
Opłucz rybę z marynaty. Pokrój w cienkie plastry, w poprzek do włókien.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.