Curtis Stone

Łosoś z suchej marynaty i bliny z mulami z crème fraiche i kawiorem z łososia


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Łosoś z suchej marynaty i bliny z mulami z crème fraiche i kawiorem z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

Przygotowanie:


Łosoś
Usuń ości z łososia. Natrzyj mięso wanilią, koperkiem i wódką. Wymieszaj cukier z solą i obłóż rybę mieszanką. Upewnij się czy wszystkie strony filetu są dokładnie pokryte. Całość włóż na dwa dni do lodówki, lekko obciąż. Kiedy łosoś się zamarynuje będzie jędrny i nabierze intensywnego koloru.
Opłucz rybę z marynaty. Pokrój w cienkie plastry, w poprzek do włókien.

powrót

Podobne przepisy

Małże św. Jakuba
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.