Laura Calder

Łosoś z ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Łosoś z ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Łosoś:

6 kawałków łososia, 140 g każdy lub 1 duży filet

sól i pieprz

oliwa



Oliwa:

125 g oliwy extra vergine

1 obrany i posiekany pomidor

1 garść posiekanych liści bazylii

sól i pieprz



Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do 160°C. Osusz łososia papierowym ręcznikiem i dopraw solą oraz pieprzem. Ułóż rybę na blasze i piecz około 15 min. W tym czasie podgrzej w rondlu oliwę. Zdejmij ją z ognia i wymieszaj z pomidorem oraz bazylią. Dopraw solą i pieprzem. Wyjmij rybę z piekarnika i ułóż na półmisku. Polej ją ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii.



© Laura Calder



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.