Agnieszka Kręglicka

Łosoś wędzony z kremem chrzanowym


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Potrawy wielkanocne

Łosoś wędzony z kremem chrzanowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

plastry wędzonego łososia

kremowy twarożek

chrzan

natka pietruszki

koperek

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Plasterki wędzonego łososia dobrze się komponują z kremowym twarożkiem, wymieszanym z łyżką chrzanu i posiekaną zieleniną (natką pietruszki, koperkiem, czy szczypiorkiem). Prócz tego smak serowego nadzienia można zmieniać dodając zamiast chrzanu, posiekane kapary i skórkę cytrynową, czerwoną cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czerwony kawior (mieszać delikatnie, ew. dodać trochę śmietany), posiekane jajko na twardo i czerwony pieprz.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.