Łosoś w skorupce na kremowym risotto

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Łosoś w skorupce na kremowym risotto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

17-22 dag łososia na osobę

sól do smaku

2 łyżki musztardy diżońskiej

2 filiżanki orzeszków sojowych o smaku wasabi

3 łyżki oleju

1 łyżka masła

 

 

Przygotowanie:


Pokrusz orzeszki sojowe na talerz. Posól łososia i każdy kawałek posmaruj z wierzchu musztardą. Stroną posmarowaną musztardą maczaj łososia w pokruszonych orzeszkach sojowych. Na patelnię z niewielką ilością gorącego tłuszczu kładź łososia stroną z panierką z orzeszków sojowych i smaż przez ok. 2 minuty, aż panierka się zrumieni. Odwróć łososia, dołóż na patelnię masło, i smaż stronę bez panierki przez 4 minuty, skrapiając podczas smażenia maślanym sosem z patelni.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.