Jacques Pépin

Łosoś w plastrach cukinii


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Łosoś w plastrach cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie

Ostrą obieraczką do warzyw skroić długie paski z 1 nie obranej cukinii. Przerywać czynność, gdy ostrze dotrze do pestek. Obracać cukinię i powtórzyć skrawanie. Resztę cukinii wyrzucić. Na desce położyć pasek cukinii. Na środku umieścić kawałek wędzonego łososia. Powinien lekko wystawać z obu stron paska. Rybę posmarować 2 łyżeczkami twarożku homogenizowanego. Posypać szczyptą soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Dokładnie zawinąć pasek cukinii tak, aby powstała paczuszka w kształcie rolmopsa. Przekroić na pół. Obie połówki położyć na półmisku. Powtórzyć czynności z pozostałymi paskami cukinii. Podawać bez dodatków lub z cienkimi sezamowymi krakersami.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Wiązana ryba
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grillowane rybne szaszłyki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ryba rashad
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.