Delia  Smith

Łosoś w kaszce kuskus


Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Łosoś w kaszce kuskus
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 mililitrów białego

wytrawnego wina

dwie szczypty szafranu

jajko

15 dag kaszki kuskus

4 kawałki filetów z łososia

 

 

Przygotowanie:


Wlewamy do rondelka wino, dodajemy szafran, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Gorącym winem zalewamy kuskus, mieszamy i odstawiamy na kwadrans, a następnie rozdrabniamy kaszkę nożem. Rybę doprawiamy, każdy kawałek obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w kaszce. Pieczemy 15 – 20 minut w 190 stopniach Celsjusza.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.