Łosoś smażony z czarnymi truflami, młody szpinak i ziemniaki „Yukon Gold”

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łosoś smażony z czarnymi truflami, młody szpinak i ziemniaki „Yukon Gold”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

6 ziemniaków „Yukon Gold”

oliwa

koszerna sól i pieprz (do smaku)

250 g filetów z norweskiego łososia bez skóry

2 łyżki masła z czarnymi truflami

120 ml wytrawnego, białego wina

120 ml crème fraiche

240 g świeżego, młodego szpinaku



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Obierz ziemniaki, pokrój w cienkie plastry. Wymieszaj z oliwą, dopraw solą i pieprzem. Ułóż na teflonowej blasze i piecz przez 15-18 minut. Na dużej, teflonowej patelni rozgrzej na średnim ogniu do dużego 1 łyżkę oliwy. Dopraw filety solą i pieprzem, połóż na patelni. Dodaj masło truflowe, crème fraiche i białe wino. Delikatnie wymieszaj. Gdy ryba się dusi, polewaj ją sosem. Przewróć po 4 minutach, dalej ją duś, polewając sosem. Dodaj szpinak, niech zmięknie. Wystarczy 1 minuta. Podawaj łososia na szpinaku, polej sosem dookoła talerza. Przed podaniem dołóż chrupkie ziemniaki.



© 2012 Nicole Straight



powrót

Podobne przepisy

(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Filety z dorsza w cieście piwnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryba z curry i garam masalą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażona ryba z warzywami
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pstrąg smażony
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.