Agnieszka Kręglicka

Łosoś marynowany w balsamico


Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Łosoś marynowany w balsamico
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600g mięsa świeżego łososia oczyszczonego z ości, pokrojonego w plasterki

Marynata:

3/4 szklanki octu balsamico

1/4 szklanki oliwy z oliwek

pieprz, sól

1 marchew pokrojona w plasterki

1 czerwona cebula pokrojona w wiórki

1 łodyga selera naciowego obrana i pokrojona w plasterki

1/2 bulwy kopru włoskiego pokrojona w plasterki

Przygotowanie:

Dobrze roztrzepać ocet z oliwą, solą i pieprzem, dodać pokrojone warzywa i rybę. Odstawić na 4 godziny do lodówki. Podawać odsączone z marynaty, z warzywami i z białym pieczywem. Jakość dania zależy od jakości octu balsamico. Jeżeli ocet jest bardzo kwaśny można poprawić jego smak odparowując go na małym ogniu i dosładzając.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.