Łosoś marynowany w balsamico

Łosoś marynowany w balsamico
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 600g mięsa świeżego łososia oczyszczonego z ości, pokrojonego w plasterki

Marynata:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dobrze roztrzepać ocet z oliwą, solą i pieprzem, dodać pokrojone warzywa i rybę. Odstawić na 4 godziny do lodówki. Podawać odsączone z marynaty, z warzywami i z białym pieczywem. Jakość dania zależy od jakości octu balsamico. Jeżeli ocet jest bardzo kwaśny można poprawić jego smak odparowując go na małym ogniu i dosładzając.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA