Delia  Smith

Lody z turronem


Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Lody z turronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 żółtka

łyżeczka mączki kukurydzianej

pół łyżeczki ekstraktu waniliowego

10 dag drobnego cukru

300 ml mleka

30 dag serka homogenizowanego

pokruszony turron (hiszpański rodzaj nugatu z migdałami)

 

 

Przygotowanie:


Z żółtek, mączki kukurydzianej, wanilii, cukru i mleka gotujemy angielski sos budyniowy.
Dodajemy turron i mieszamy. Masę wlewamy do maszynki do lodów i ukręcamy około pół godziny, a następnie przekładamy do pojemnika i przechowujemy w zamrażalniku.

powrót

Podobne przepisy

Trufle czekoladowo-marcepanowe:
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Mus z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lekkie tiramisu gotowane na parze
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Brzoskwinie w maladze
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.