Delia  Smith

Lody z turronem


Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Lody z turronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 żółtka

łyżeczka mączki kukurydzianej

pół łyżeczki ekstraktu waniliowego

10 dag drobnego cukru

300 ml mleka

30 dag serka homogenizowanego

pokruszony turron (hiszpański rodzaj nugatu z migdałami)

 

 

Przygotowanie:


Z żółtek, mączki kukurydzianej, wanilii, cukru i mleka gotujemy angielski sos budyniowy.
Dodajemy turron i mieszamy. Masę wlewamy do maszynki do lodów i ukręcamy około pół godziny, a następnie przekładamy do pojemnika i przechowujemy w zamrażalniku.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.