Anna Olson

Lody z kwaśnej śmietany


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Lody z kwaśnej śmietany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki śmietany 18%

6 łyżek cukru

1 łyżka skrobi kukurydzianej

1 szklanka kwaśnej śmietany

 

 

Przygotowanie:


Wlać śmietanę 18% do rondla. Zmieszać cukier ze skrobią, wsypać do śmietany i wymieszać trzepaczką. Podgrzewać na średnim ogniu około 5 minut, ciągle mieszając, dopóki śmietana nie zgęstnieje. Zestawić z ognia, ostudzić i schłodzić. Wmieszać kwaśną śmietanę, przelać całość do maszynki do lodów i zrobić lody, postępując zgodnie z instrukcją obsługi maszynki. Przełożyć lody do pojemnika i wstawić do zamrażarki na 3-4 godziny.
Wyjąć z zamrażarki na 10 minut przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekane maliny z kruszonką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.