Lody sojowe z pomarańczą, migdałami i kakao

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie, Dobre dla dzieci, Lody

Lody sojowe z pomarańczą, migdałami i kakao
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 ml mleka sojowego

półtorej łyżeczki wody pomarańczowej

1 filiżanka posiekanych, prażonych migdałów

2 łyżki kakao

1 łyżka słodzika ze stewii, syropu z agawy albo cukru kokosowego

prażone migdały do dekoracji



Przygotowanie:

Mleko wstawić do zamrażalnika na całą noc. Zamrożone pokroić, a potem rozdrobnić w blenderze z pozostałymi składnikami.

Przybrać migdałami i podawać w wysokich szklankach albo zmrozić w foremkach do lodów.

powrót

Podobne przepisy

Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Włoska zupa z oliwkami i makaronem
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Marcepanki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.