Anna Olson

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki świeżych brzoskwiń

obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę

½ szklanki miałkiego cukru (np. fruktozy)

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

2 szklanki jogurtu

¾ szklanki śmietany kremówki

ubitej na sztywno

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj brzoskwinie blenderem na gładko, dodaj cukier, sok z cytryny oraz wanilię i mieszaj, aż cukier się rozpuści. W drugiej misce utrzyj jogurt na gładko i wymieszaj z purée brzoskwiniowym. Wmieszaj bitą śmietanę, przełóż wszystko do maszynki do lodów i postępuj zgodnie z instrukcją. Przełóż lody do pojemnika i wstaw do zamrażalnika co najmniej na 3 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Crepe suzettes
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowy kisiel jabłkowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Fit batoniki z płatków i orzechów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Krówki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.