Anna Olson

Lody cytrynowe


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Lody cytrynowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

2 łyżki drobno otartej skórki cytrynowej

½ szklanki cukru

¾ szklanki maślanki

1¾ szklanki śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać sok i skórkę cytrynową z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dolać maślankę i śmietanę kremówkę. Wlać do maszynki do lodów i przygotować lody zgodnie z instrukcją. Przełożyć do plastikowego pojemnika i zamrozić, aż całkowicie stężeją (ok. 2 godzin).

powrót

Podobne przepisy

Mus miętowy z musem z awokado z chili i kolendrą
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.