Jola Słoma

Łódeczki z cykorii z wegetariańskim majonezem i wegańskim kawiorem wasabi


Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 6621

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cykoria

1 słoiczek wegańskiego kawioru Wasabi

1 limonka

 

Majonez

100 ml schłodzonego mleka skondensowanego

200 ml oleju

2 łyżki musztardy

sok z 1 cytryny

1/3 łyżeczki czarnej soli lub zwykłej soli

Przygotowanie:

Miksujemy mleko z olejem przez chwilę, następnie dodajemy czarną sól. Chwilę miksujemy, dodajemy musztardę, znowu miksujemy, i na samym końcu dolewamy sok z cytryny. Miksujemy jeszcze przez moment. Na liście cykorii kładziemy łyżeczkę majonezu, odrobinę kawioru Wasabi. Przyozdabiamy kawałkami limonki. Czarna sól pochodzi z Indii, można ją kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

powrót

Podobne przepisy

Orzotto z pęczaku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zapiekany omlet z brokułami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Płatki makaronu z pesto
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.